Ние знаем, че родителят е ключовото лице в грижите за всяко дете. Затова, част от дейността на фондация „Ида“ е в посока грижа за самите родители. С тази цел предлагаме психологическа подкрепа. В момента можете да избирате от следните възможности:

  • Група за подкрепа на родители преживели загуба

Групата се събира веднъж седмично, след работно време, в един и същ ден и час. Целта на групата е да осигури защитена среда с професионална подкрепа за родителите, както и взаимна подкрепа между участниците. Продължителността е 90 минути. Броят на участниците е ограничен между 4 и 8 участника. Участието се заплаща, цената е 10лв. Посещението на групата е регулярно. Всичко споделено е конфиденциално.
Ако тази група представлява интерес за Вас, имате допълнителни въпроси или коментари, обърнете се към водещия на групата – Анета Морфова на телефон 0899 899 887 или на имейл aneta@idahospice.org

Тази дейност се осъществява в гр. София. Ако имате интерес, но живеете в друго населено място, обърнете се към нас на посочения имейл. Ще се свържем с Вас за да обсъдим възможен и удачен вариант.


  • Група за подкрепа на родители на деца със състояние, ограничаващо продължителността на живот

Групата се събира един път месечно, в делничен ден, в един и същ ден и час. Целта на групата е да обособи пространство на родителите да общуват помежду си, да спомогне изграждането на подкрепяща мрежа между участниците в защитена среда и в присъствието на подкрепящ специалист. Времетраенето е 90 минути. Броят на участниците е неограничен. Участието се заплаща, цената е 10лв.
Ако тази група представлява интерес за Вас, имате допълнителни въпроси или коментари, обърнете се към водещия на групата – Анета Морфова на телефон 0899 899 887 или на имейл aneta@idahospice.org
Тази дейност се осъществява в гр. София. Ако имате интерес, но живеете в друго населено място, обърнете се към нас на посочения имейл. Ще се свържем с Вас, за да обсъдим възможен и удачен вариант.


  • Индивидуална психологическа подкрепа
   • Психологическа консултация по конкретен въпрос
   • Психотерапия

Срещите са с времетраене 45 минути. Честотата на срещите се определя от Вашата нужда и възможност, както и по препоръка от специалист. Разликата между консултация и психотерапия е основно в честотата на срещите, както и обхвата на съдържанието им. Независимо дали сами се насочите към подходящия за Вас вариант или искате да направите избор след среща със специалист, в рамките на първа среща ще споделите или обсъдите това. В края на тази среща ще договорите и цената на последващите такива.
Ако това представлява интерес за Вас или имате въпроси обърнете се към Анета Морфова на телефон 0899 899 887 или на имейл aneta@idahospice.org
Тази дейност се осъществява в гр. София. Ако имате интерес, но живеете в друго населено място, обърнете се към нас на посочения имейл. Ще се свържем с Вас за да обсъдим възможен и удачен вариант.


  • Онлайн психологическа подкрепа
   • По телефон
   • По скайп

Телефонните консултации са с предварителна заявка и за конкретен час. Предлагат се само за родители извън гр. София. Целта им е да се подкрепят родител в труден момент и/или да предложат консултация по даден въпрос, касаещ психичното му благосъстояние. Телефонната консултация не може да осигури регулярна психологическа подкрепа. Скайп консултацията може да бъде пълноценна психологическа консултация, когато физическото присъствие в сесия е невъзможно. Телефонните консултации са безплатни. Регулярните скайп консултации се заплащат. След първа консултация се договаря цената на последващи такива.
Тази дейност не се препоръчва за родители от гр. София. Личният контакт в професионална среда е препоръчителен и доказано по-ефективен. Ако въпреки това считате, че това е удачната за Вас услуга, свържете се с Анета Морфова на телефон 0899 899 887 или на имейл aneta@idahospice.org, за да споделите и обсъдите съображенията си.


Искаме да знаете:

 • Гореописаните дейности в обществена полза са възможни, благодарение на самофинансиране и партньорска подкрепа от организации и съмишленици.
 • Всяка комуникация със специалист е конфиденциална.
 • Посочените за дейностите цени не са пазарни, а преференциални.
 • Събраните суми осигуряват случването и стабилността на предлаганите услуги.

Ако за някого в този момент, по една или друга причина, тези услуги са финансово непосилни, а разпознаваеми като необходими, споделете ни.