Източник

Превод: Деница Косева

Американският актьор и писател Роб Дилейни споделя, че все още не е на себе си след смъртта на 2-годишния си син Хенри, и че справянето с такава загуба е доживотен процес.

Синът му почина от мозъчен тумор през януари 2018 г.

Дилейни, който живее в Лондон, споделя: „Не съм на себе си. Детето ми умря преди 14 месеца и буквално съм развалина. Нуждая се от много помощ. Беше много тежко. Скръбта идва на вълни. Научих се да не контролирам начина, по който ме заливат вълните. В момента съм много тъжен.

Причината да съм откровен с вас и да не се опитвам да ви впечатля и да ви накарам да мислите, че съм добре или че съм мъжко момче, че преработвам загубата по вдъхновяващ начин, е, че проумях, че ако родител, брат или сестра, претърпели загуба, четат това, искам да знаят, че е нормално да се чувстват ужасно, тъжни, объркани и така брутално смирени.

Бях тъжен и ядосан и ви казвам, че ако някой, който е претърпял ужасна загуба, чете това, не искам да смята, че някакъв задник от телевизията се е справил. Това е доживотна работа.“

Дилейни, на 42, говори на годишното събитие за набиране на средства на Rainbow Trust. Организацията подкрепя семейства с тежко болни деца. Той казва: „Седем месеца бяхме в болница „Ормънд Стрийт“, след това седем месеца бяхме у дома с Хенри, след което той почина. Към края на престоя ни в „Ормънд Стрийт“ се срещнахме с Rainbow Trust. Назначиха Фиона да се грижи за нас и тя беше и продължава да бъде страхотна. Продължава от време на време да ни посещава и сега.

Тогава не знаехме, че Хенри ще умре. Знаехме, че заради тумора и операцията имаше увреждане. Фиона беше като парашутист, който просто пада от небето и има необходимите умения да помага на хора, изпитващи невероятна болка и страх.

Дилейни, който със съпругата си Леа има още трима сина, пише последните серии от ситуационната комедия „Катастрофа“ за Канал 4, когато Хенри умира. Той казва: „Исках децата ми да виждат как работя… Просто исках да имитирам нормалност, надяайки се така един ден отново да се почувствам нормален.“

За главните герои Роб и Шарън краят е несигурен. Дилейни казва, че може да се завърнат, но добавя: „Няма да е скоро. В момента нямам какво повече да кажа за брака, осъзнах, че трябва да поживея още, за да мога да кажа каквото и да е друго.“


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *